Villa Kamomillan uutiset

Tämä blogi sisältää kertomuksia nukkekoti Villa Kamomillan historiasta, kehityksestä remontteineen ja huonekalujen rakenteluineen, sekä myös tarinaa sen asukkaista.

tiistai 27. toukokuuta 2008

Keittiön ilme kehittyy


Jipii, sain vihdoinkin aikaiseksi aloittaa keittiön paneloinnin. Jätskitikkuja nuo ovat ja paneelin yläreunaan on tulossa vielä listaa, jotta panelointi näyttäisi siistimmältä. Alareuna hoituu puolestaan jalkalistalla.

Ikkunanpuitteet ovat saaneet vihdoin myöskin listat. Ikkuna-aukko tosin ammottaa tyhjyyttään, mutta samanlaista ristikkoa kuin muissa ikkunoissani aiemmin rakennettuna on, en aio nyt tehdäkään. Ikkunaan on nimittäin tulossa ihan oikea lasi ja tässä vaiheessa vielä pähkäilen sitä miten sen tulen toteuttamaan. Pikku ruutujako, jotka kolvaan yhteen (mahdollistaisi mm. muutaman värillisenkin ruudun) ja liimaan ikkuna-aukkoon, vaiko puiset ristikot, joiden avulla liimaan lasin takuuvarmasti paikoilleen. Yksi mahdollisuus olisi tietysti myös tehdä avattavat, saranalliset ikkuna, mutta meneekö liian hankalaksi?

Onko kenelläkään muulla kokemusta oikeista lasi-ikkunoista? Miten olette ne ikkunoihin kiinnittäneet?


Tässäpä vielä toinen kuva hiukan kauempaa, jolloin itse keittiö jää vähän epätarkaksi.

Keittiön "lattialaatoituskin" on nyt liimattu paikoilleen lattiaan kiinni. Pieni epätasaisuus lattiassa näkyy tuossa laattakuviossa, mutta toivottavasti ei ole liian häiritsevä tekijä kokonaisuuden kannalta. ;)

torstai 8. toukokuuta 2008

Kirjasto


Villa Kamomillan "torniosassa", keskimmäisessä kerroksessa sijaitsee puna-ruskeasävyinen kirjasto. Tähän huoneeseen tuo punertava, mahonginsävyisellä Osmo-puuvahalla sävytetty parketti sopiikin oikein mainiosti.
Ikkuna on saanut verhot jo kauan sitten, 90-luvulla. Silloinkin huone oli ruskeasävyinen, mutta pidän nykyisen tapetin kuosista paljon enemmän kuin vanhasta.

keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Äidin pikku apulainen


Voi kuinka Äidin harrastus kiinnostaakin tytärtäni! Hän haluaisi niin kovin auttaa koko kaksivuotiaan innostuksellaan...
Innostusta pitää toki tukea ja ajatukseni on kesällä kaivaa maalta varastosta vanha nukkikseni ja kunnostaa se tyttärelleni hänen omia leikkejään varten. Kovasti olen pohtinut sitä, tuleeko tuo lapsuuteni nukkekoti jäämään sinne maalle serkusten riemuksi, vaiko tuonko sen tänne kaupunkiin.

tiistai 6. toukokuuta 2008

Makuuhuoneen remontti edistyy

Makuuhuoneen tapetti on Laura Ashleyn mallistoa ja sain tämän palasen eräältä ystävältäni, joilla on tätä tapettia heidän 1:1 kodissaan. Ruusukuvio on mielestäni todella hurmaavaa ja sopii vanhempien makuuhuoneeseen loistavasti!

Lattialaudoituksen väriä mietin kovasti ja kokeilin malliksi palasen punertavan väristä Minimaailmasta ostettua parkettia, jonka käsittelin Mahongin värisellä Osmo-puuvahalla. Kovin punainen siitä tällä kombinaatiolla tulikin ja ehkäpä tuo tapettien ruusunpuna kaipaisi kaverikseen ennemminkin pähkinänsävyä tai Konjakki-sävyistä Osmo-puuvahaa. Alla kuva kokeilustani:





Kristallikruunuja...

Ajattelinpa esitellä ensi kertaa saavutuksiani valaisimien maailmassa. Vieressä olevan kynttiläkruunun olen suunnitellut ruokasalia varten ja se on varmaan aika massiivinen kun ajatellaan taloni mittakaavaa 1:16. Mutta mutta, kun niitä pienen pieniä helmiä on niin vaikea löytää...

Ensimmäiseen versioon tein "kynttilät" tuikkujen hopeisesta foliosta, jotka maalasin akryylivärillä valkoiseksi. Maalin adheesio tuohon metalliin vaan on aika huono ja se naarmuuntuu ja hilseilee varsin helposti, eikä näyttänyt kovinkaan hyvältä. "Kynttilöiden" kannat olivat tosin juuri sopivan paksuja pidikkeisiin, jotka tein neppareiden vastakappaleista. Sitten sain ajatukseni kokeilla samoihin lampunkantoihin mm. Minimaailmasta ostettavia kynttiläkruunujen varalamppuja, joissa on myös tuo "kynttiläosa" mukana ja nehän sopivat ja toimivat mitä mainioimmin. Nyt ongelmana on vaan se, että kynttilänkannat kapenivat niin, että neppareitten vastakappaleet pyörivät paikoillaan, enkä ole vielä keksinyt mistä kehittelisin uudet pidikkeet kynttilöille, saatikka keksinyt miten ne kynttiläkruunuun kiinnittäisin.


Olohuoneeseenkin on kristallikruunu jo valmistunut aikaa sitten. Sekin on erittäin massiivinen, kuten kuvasta huomaa, mutta haittaako se? Lampun allehan voi sijoittaa pöydän tms. ja muutenkin, eikös perheen varallisuus näy juuri tuollaisissa ylellisyystavaroissa?

Olohuone on saanut sitten viimenäkymän uuden tapetin seinäänsä. Viereisessä kuvassa näkyy takkatekeleeni, jota haluaisin jotenkin vielä koristella. Taustaliekin värityksestä olin aikoinani todella innostunut, jonka maalasin punaiselle kankaalle, joka oli ennen paperitapettia olohuoneen tapettina. Nyt tuo punainen väri tuntui vaan niin kovin kirkkaalta ja räikeältä, että päädyin vaihtamaan sen hillitymmäksi.

Myös lattialaudoitus tuli petsattua tammenvärisellä petsilakalla, mutta ajattelin vielä petsata sen toiseen kertaan, ennen kuin kiinnitän lattialaudoituksen paikoilleen. Senpä takia laudoitus on
tällä hetkellä hiukkasen "aaltoilevaa" mallia. Lisäksi saattaa tulla eteen myöskin uran kovertaminen sähköjohtoja varten lattialaudoituksen alle ennen sen paikalleen liimaamista.

Viereisessä kuvassa olohuone toisesta suunnasta kristallikruunuineen. Portaikko on vielä ilman kaidepuuta, eikä kattolistat ja jalkalistat ole vielä paikoillaan. Mutta Villa Kamomillan remontti siis etenee hitaasti, mutta varmasti!