Villa Kamomillan uutiset

Tämä blogi sisältää kertomuksia nukkekoti Villa Kamomillan historiasta, kehityksestä remontteineen ja huonekalujen rakenteluineen, sekä myös tarinaa sen asukkaista.

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Mattoja

Tänä kesänä hurahdin totaalisesti käsitöihin. Kämmenpohjiani alkoi lupaavasti kutkuttaa ja eihän siinä auttanut mikään muu kuin ryhtyä toimeen.



Ensimmäisen kirjontatyön malli löytyi Meik and Ian McNaughtonin kirjasta "More Miniature Oriental Rugs & Carpets." Malli oli rukousmatto, jonka kuviota muutin keskimmäisen neliön sisällön osalta, kun halusin saada aikaiseksi enemmän tavallisen maton ulkonäköä.


Kirjonta ei ollutkaan ihan niin helppoa ja yksinkertaista kuin olin kuvitellut. Jo lankojen koodien tulkkailu, eri valmistajien koodien yhteneväisyys johonkin toiseen, tuotti miettimistä. Varmaankin tulkkailussa tein virheitä ja lopputuloksen värit poikkeavat mallikuvan väreistä todella paljon. Lopputuloksen voi kuitenkin nähdä kuvasta. En ole siihen täysin tyytyväinen, mutta ehkäpä matolle lopulta joskus löytyy paikka Villa Kamomillasta.


Toinen työni oli jo harkitumpi ja suunnitellumpi. Mallin muokkasin Margaret Majorin kirjasta "Miniature Embroidery, A Foundation Course" löytämästäni mallista. Värit suunnittelin jo huomattavasti tarkemmin ja kirjassa olevaa mallia pienensin sopimaan oman nukkekotini ruokasaliin.

3 kommenttia:

anja kirjoitti...

Molemmat matot ovat todella hienoja. Varmasti löytävät paikkansa talostasi. Voihan asukkaiden maku poiketa jonkun verran omastasi...

Kamomilla kirjoitti...

Kiitos! Enpä todellakaan tullut ottaneeksi huomioon Minervan ja Paulin makua. :)

Lotte kirjoitti...

Ihan mielettömän kauniit matot! Jaksaiskohan sitä itsekin alkaa jotain pistelemään... vähän alkoi sormia syyhyttämään siihen malliin... ;D