Villa Kamomillan uutiset

Tämä blogi sisältää kertomuksia nukkekoti Villa Kamomillan historiasta, kehityksestä remontteineen ja huonekalujen rakenteluineen, sekä myös tarinaa sen asukkaista.

maanantai 10. maaliskuuta 2008

Tästä se alkoi...

Nukkekotiharrastukseni alkoi jo vuonna 1994, kun ryhdyin toteuttamaan lapsuudenhaavettani omasta, itse suunnittelemastani nukkekodista. Äitini oli sairastunut kroonisesti syksyllä 1993 ja kaipasin jotain terapeuttista tekemistä, ja tämän tarpeen nukkekodin rakentelu täytti.

Opiskelu on kuitenkin projekti, joka täytyy joskus saattaa päätökseen ja niinpä piilotin nukkekodintekeleeni kellariin romujen sekaan keskittyäkseni lopputyöhöni. Elämän kiemuroiden pyörteessä rakennelma pölyttyi kellarissa noin 10 vuotta, kunnes tammikuussa 2007 löysin nukkekodin tekeleeni uudelleen - jälleen erään varastonsiivouksen yhteydessä - ja innoistuin nukkekodistani uudelleen.

Yllä oleva kuva näyttää nukkekodin aseteltuna siihen malliin kuin sitä aikoinaan olin suunnitellut. Aikani nukkekotia katseltuani ja ihmeteltyäni päädyin kuintenkin tekemään siihen laajennusta, sekä remontoimaan aivan kokonaan. Kaikki tapetit vaihtuvat ja sähköt pitää myös saada! Nyt olen remontoinut nukkistani yli vuoden ajan, eikä loppua näy!

Tämän blogin tarkoitus on kertoa nukkekotini remontoinnista, sen tarinasta, joka on jo ajatuksissani kehkeytynyt, sekä kaikesta siihen liittyvästä näpertelystä.

Ei kommentteja: