Villa Kamomillan uutiset

Tämä blogi sisältää kertomuksia nukkekoti Villa Kamomillan historiasta, kehityksestä remontteineen ja huonekalujen rakenteluineen, sekä myös tarinaa sen asukkaista.

perjantai 14. maaliskuuta 2008

Villa Kamomilla tänään

Tänään on Villa Kamomillan remontti edennyt jo
siihen pisteeseen, ettei tapetoimattomia huoneita ole enää montaa. Tornihuoneet ovat jo saaneet uudet tapettinsa, kuten myös ruokasali.

Kylpyhuoneen ja keittiönkin tapetointia olen jo aloitellut. Niiden kummankin edessä kulkee käytävä, joista on käynti kuvitteellisten ovien kautta sisään. Täytyyhän meidän aikuistenkin leikeissä jättää mielikuvitukselle ja leikille sijaa. ;)

Sähkösuunnitelma alkaa myös hahmottua mielessäni. Pääasiallisesti sähköjohdot tulevat kulkemaan lattiapinnoitteiden alla, joten huoneiden kattoon olen porannut pienet reiät, joista kattolappujen johdot saadaan pujotettua yläpuolella sijaitsevan lattian alle. Lopulta kaikki piuhat johdetaan talon taakse, jossa pääsähkökeskus tulee sijaitsemaan.

Keittiön tapetointi on päässyt hyvään vauhtiin. Alareunaan tulee jäätelötikuista valkea panelointi, joten tapetin ei tarvitse yltää lattiaan saakka. Viereinen kuva on otettu takaa päin, sillä takaseinää ei ole vielä naputeltu nauloilla taloon kiinni, vaikka se onkin paikalleen aseteltuna yläpuolella olevassa kuvassa.

Keittiö rajoittuu edessä "kuvitteelliseen seinään", jossa sijaitsee jo aikaisemmin mainitsemani "kuvitteellinen ovi." Seinästä on siis tässä nukketalossani vain raamit markkeeraamassa huoneen äärirajoja. Lattiamateriaalit tulevat olemaan erilaisia käytävän ja keittiön puolella, joten sekin tulee selventämään huonerajoja.

Myös kylpyhuoneen tapetointi on päässyt vauhtiin. Väri on iloisen keltainen ja jo valmiina paperissa oleva kuviointi muodostaa huoneen alareunaan tavallaan paneloinnin.

Seuraava kuva on sekin otettu kylpyhuoneesta "väärästä" suunnasta, eli takaseinä irrotettuna, kohti etupuolta. Tätä näkymää ei sitten tullakaan enää näkemään talon kokoonpanon jälkeen.



Jotenkin pitkulaiset ja kapeat huoneet alkoivat ärsyttää, joten laajennuksen rajapintaan tein kulman, joka muuttaa sekä kylpyhuoneen, että vanhempien makuuhuoneen muotoa ja ulkonäköä. Samalla sain kylpyhuoneeseen myös hiukkasen lisää tilaa ja avaruutta.

Ei kommentteja: