Villa Kamomillan uutiset

Tämä blogi sisältää kertomuksia nukkekoti Villa Kamomillan historiasta, kehityksestä remontteineen ja huonekalujen rakenteluineen, sekä myös tarinaa sen asukkaista.

tiistai 11. maaliskuuta 2008

Villa Kamomillan laajennus

Nukkekodin uudelleen löytyminen käynnisti mittavan tallon uudistusprojektin ja remontin. Suuritöisimmäksi muutokseksi osoittautui ehdottomasti sen laajennus. Vanhassa rakennelmassa olivat keittiö ja kylpyhuone toivottoman pieniä (mitähän lie olin miettinyt silloin kun nukkekotia tuolloin tein?), joten halusin saada niihin lisää tilaa. Eipä sitten ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa saha kauniiseen käteen ja sahata takaseinästä palanen pois!

Tässä projektissa sekä keittiö, että kylpyhuone saivat uudet, sivulle näyttävät ikkunat. Lisäksi laajenivat myös olohuone ja vanhempien makuuhuoneet, sekä tuleva ylin kerros, jonne suunnittelen lastenhuonetta ja mahdollisesti myös lastenhoitajan, eli Nannyn huonetta (tyyliin Maija Poppanen...).

Vieressä nukketalo sivusta kuvattuna. Ruokasali on vielä ilman kattoa ja sen ylle tulevaa parveketta, johon ovi vanhempien makuuhuoneesta avautuu. Viimeisin ajatukseni on laajentaa ovi parioveksi, joka lasisena päästäisi makuuhuoneeseen ylellisen paljon valoa.

Alakerrassa näkyy myös uusi keittiön ikkuna, joka ei ole vielä saanut kehyslistoja.




Vieressä talon toinen sivu. Kylpyhuoneen uusi ikkuna näkyy laajennuksen kyljessä ilman ikkunalistoja.

Tornihuoneet ovat myöskin saaneet uudet tapetit remontin kuluessa.

Ei kommentteja: