Villa Kamomillan uutiset

Tämä blogi sisältää kertomuksia nukkekoti Villa Kamomillan historiasta, kehityksestä remontteineen ja huonekalujen rakenteluineen, sekä myös tarinaa sen asukkaista.

lauantai 3. tammikuuta 2009

Kihlajaiset

Kuullessaan Minervan ja Paulin kihlautumisesta, vaati Camilla-täti, että saisi järjestää heille kihlajaiset Villa Kamomillassa. Villa Kamomilla oli Camilla-tädin lapsuudenkoti, jossa tämä asusteli nykyään enää aniharvoin ja sen vuoksi Minerva olikin ihmeissään saadessaan kutsun Camilla-tädin luo Villa Kamomillaan.


"Aioitko lainkaan kertoa minulle kihlautumisestasi?" Täti äyskäisi ensi töikseen Minervan astuessa Villa Kamomillan kirjastoon.

"Niin, niin, eipä tuo kai tullut mieleesi ajoissa," Hän mutisi Minervan yrittäessä änkyttää jotain puolustuksekseen, "mutta ajattelitpa asiaa tai et, haluan kuitenkin järjestää teille kunnon kihlajaiset. Ei käy alkuunkaan päinsä se, että velivainaan tyttären kihlajaisia ei juhlita sukumme arvon mukaisesti!"


"Milloin menette naimisiin?" Camilla-täti kysyi sitten.


"Voi, emme me ole vielä päättäneet tarkalleen päivää." Minerva sanoi.


Täti katsahti tuimasti alta kulmain Minervaan ja töksäytti suoraan tyyliinsä: "Pitkiä kihlausaikoja minä en katso lainkaan hyvällä! Mikä ihme teitä oikein pidättelee, tyttö hyvä?"

Niinpä yllätyksestä iloiset Minerva ja Paul pukeutuivat parhaimpiinsa ja kutsuivat läheisensä Villa Kamomillaan juhlistamaan heidän kihlautumistaan.


Mutta tanssiessaan Villa Kamomillan olohuoneessa Camilla-tädin myhäillessä nojatuolissaan, he eivät tienneet mikä yllätys heitä vielä odotti.


Musiikin loppuessa koputti Camilla-täti kepillään lattiaa, kakisteli kurkkuaan ja julisti kuuluvaan ääneen: "Minulla on lahja nuorelle parille, mutta lahjan lunastukseen liittyy yksi ehto. En hyväksy pitkää kihla-aikaa, joten lahja on lopullisesti lopullisesti teidän vasta hääpäivänänne."


Juhlaväki odotti hiljaisena kuullakseen mitä Camilla-täti aikoi sanoa, mikä oli tuo salaperäinen lahja, jonka hän lupasi nuorelleparille, mutta jonka lunastukseen liittyi tuollainen ehto?

"Kuten tiedät, Minerva, olet minulle rakas kuin oma tytär ja haluan sinulle vain parasta. Ja parasta edustaa minulle myös Villa Kamomilla, joka on nyt teidän!"


"Voi kiitos, Camilla-täti!" henkäisi Minerva ja katsoi onnellisena Paulia silmiin.


"Nyt lienenevät kaikki esteet avioitumisellenne poistuneet. Teillä on nyt yhteinen koti!" Camilla-täti mutisi Minervan ja Paulin halatessa häntä kiitokseksi. "Häänne voidaan sitten myöskin viettää täällä, Villa Kamomillassa. Niin niin, tiedän että talo on vanhanaikainen ja remontin tarpeessa, joten voitte aloittaa talon kunnostuksen vaikka heti huomenna!"
1 kommentti:

lumiomena kirjoitti...

Oi, miten ihanat kihlajaiset. Onnittelut kihlaparille ja toivottavasti Minerva ja Pauli sopivat hääpäivänkin mahdollisimman pian.

Onpa mukava tutustua Villa Kamomillan asukkaisiin.

T. Katja